OAZIS ivókút termékleírás
   
(A képek felnagyításához klikkeljen a képre!)    
Egész kép Kut beépítve Kút fej Kút felülről    
     
   

Az OAZIS ivókút Ipari tervezőművészeti (formatervezői) alkotás, melynek tervét a Képző és Iparművészeti Lektorátus határozatával fogadta el és nyilvánította közterületen való felállításra alkalmasnak.
(Zsűriszám: AM96/2004.IX.9.)

Az OAZIS ivókút egyedileg, kis szériában gyártott, Magyar termék. A gondos megmunkálás és a sok kézi munka miatt az ivókutakat csak rendelésre gyártjuk, melynek átfutása időszaktól függően, 3-6 hét.

Az ivókút működése:
A kútfej tetején lévő adagológombot megnyomva, beállítástól függően kb. 0,5l víz folyik ki, majd az adagolócsap automatikusan elzár. A kút kifolyócsőrén az alsó kifolyónyílást befogva, a víz a felső kifolyónyíláson át távozik, ezzel is megkönnyítve a víz fogyasztását. A folyókarácson lévő kúp a lefolyó víz fröccsennése ellen véd.

Az ivókút felépítése:
A felépítmény rozsdamentes talplemezből, rozsdamentes acélcső oszlopból és rozsdamentes, bontható fejből áll, rajta az adagoló gombbal. A fej csak speciális célszerszámmal bontható. Az itt elhelyezett PRESTO automata vízcsap és nyomógomb biztosítja az ivókút víztakarékos üzemeltetését.
Az ivókút alépítmény 3mm-es acéllemezből készül, melyet 4 réteg festék véd a korrózió ellen. Az ivókút zavartalan működéséhez vízszűrő lett beépítve.
A kút vízkifolyó magassága 0,6m, az alépítmény 0,6m mélyen van beásva, 3/4"-os a vízbekötése. Az ivókút elé vízmennyiség szabályozására 3/4"-os golyóscsapot kell beszerelni, a fagytalanításhoz 3/4"-os ürítős golyóscsap szükséges.
Az ivókútnak szikkasztó aknát kell építeni, közvetlen csatornába nem köthető, a lefolyócső mérete 63mm átmérőjű PVC cső. Az ivókút hálózati csatlakozása 3/4"-os KPE csővel készül.
Az ivókút gyártása során egészségre ártalmas anyag nem lett felhasználva. A belső szerelvények kereskedelemben kaphatóak, anyaguk sárga illetve vörösréz.

Karbantartás:
A kút lefolyó fedelét időnként le kell venni (6-os imbuszkulcs kell hozzá) és a homokot és egyéb hordalékanyagot ki kell szedni az alépítményből, valamint a szikkasztó aknából is. A vízszűrőt, mely az alépítményben található, időközönként (1 év) ki kell tisztítani!
Az ivókutat télre fagytalanítani kell! El kell zárni az ürítőcsapot, majd a nyomógombot kb. 3 percig folyamatosan nyomva kell tartani, hogy a belső szerelvényekből a víz leürüljön.
A kútfejet az esetleges vízkövesedés ellen alkalmanként le kell tisztítani!
Az ivókútra két év garanciát vállalunk, ami erőszakos rongálásra, természeti katasztrófa esetén bekövetkező sérülésre, a vízrendszer hibájából, vagy szakszerűtlen szerelésből fakadó rendellenésségre nem vonatkozik!